Gewoon een simpele weblog van een aantal Muziek-liefhebbers uit Nederland!
Tevens plek voor opmerkelijke zaken gevonden op het internet!
E-MAIL ons gerust als je iets te melden hebt!


MaoS@n's Archief

December 2004
November 2004
Oktober 2004
September 2004
Augustus 2004
Juli 2004
Juni 2004
Mei 2004
April 2004
Maart 2004
Februari 2004
Januari 2004
December 2003
November 2003
Oktober 2003
September 2003
Augustus 2003
Juli 2003
Juni 2003
Mei 2003
April 2003
Maart 2003
09/02/2003 - 15/02/2003
02/02/2003 - 08/02/2003
26/01/2003 - 01/02/2003
19/01/2003 - 25/01/2003
12/01/2003 - 18/01/2003
06/01/2003 - 11/01/2003
29/12/2002 - 05/01/2003
22/12/2002 - 28/12/2002
15/12/2002 - 21/12/2002
12/12/2002 - 14/12/2002


home


LINX
(Welke pagina's bezoeken wij regelmatig)

A Sound Society
(De band van Tsme)

Zappa.com

Kinda Muzik

3voor12

Subjectivisten.org



** Blogroll Me! **

De Razende Bol




Bezoekers gehad!




This page is powered by Blogger. Weblog Commenting by HaloScan.com
This page uses Wbloggar. Fokke en Sukke
Zoeken gebruik Google! Weblogs zoeken kijk Hier!
Steun Mumia in zijn strijd!
MichealMoore.com Spekkiebig

DSI-NET ~ Dutch Securitie Information Network

Blue Ribbon Campaign

Ja, echt wel!


Bekijk en beschrijf ons
Guestbook!

Hosted By HostedScripts.com

Fight Spam! Click Here!


maandag, maart 29, 2004

Perceptie!



Wat kunnen sommige foto's toch een bedrog op leveren!

Klik op het plaatje en kijk maar!!

Met dank aan Petra!

MaoS@n, 1:48 p.m.


woensdag, maart 24, 2004

Hoe is dit in hemelsnaam mogelijk?

Lees ik gisteravond in het NRC-handelsblad dat de KPN een voordeeltje heeft gekregen van de nederlandse staat!

NRC: fiscaal voordeel KPN loopt op tot 3,1 miljard euro

De overeenkomst tussen KPN en de Nederlandse belastingdienst, blijkt het telecomconcern een fiscaal voordeel op te leveren van 3,1 miljard euro.

Dat blijkt uit berekeningen van NRC Handelsblad op basis van het jaarverslag van KPN over 2003 en aanvullende uitleg van KPN. Het fiscale voordeel van KPN is het resultaat van langdurig onderhandelen met de fiscus over de beoordeling van miljardenverliezen bij de Duitse dochter E-Plus.


Gelukkig moeten we dankzij zulke "giftjes" aan het bedrijfsleven bezuinigen op arbeidsplaatsen, de zorg, het ziekenfonds, het milieu, de WAO, de ID-banen, etc. etc.
Deze regering blijft elke keer maar roepen "Oh, is er een deal gesloten! Wisten wij niets van!", dit keer is het Gerrit Zalm welke roept dat hij niet op de hoogte was van de hoogte van de deal. Vind dit toch echt wel erg raar hoor! Zulk geld kan mooi gebruikt worden om de tekorten aan te vullen of levert deze deal nog meer te korten op? Gaan we niet over de zo heilige 3 %-regeling van de EU? Wordt het gewoon niet eens tijd dat dit kabinet oprot?

MaoS@n, 11:51 a.m.


zondag, maart 21, 2004

Het is weer tijd voor......

Een lange tijd heb ik me niet meer bezig gehouden met mijn eerste band waar ik fanatiek verzamelaar van werd "The Ex". Een punkband uit het Amsterdamse kraak-circuit, opgericht in 1979 waarna in 1980 al het eerste in eigen beheer uitgebrachte singletje "All Corpses Smell The Same" werd uitgebracht. Ik kreeg deze te horen van een kennis van mij voor een muziek-spreekbeurt. Ik was zo onder de indruk dat ik het singletje kreeg en ik heb daarna jaren lang de band muzikaal gevolgd en alles gekocht wat er uit gebracht werd!

Nu hoorde ik plotseling van een cd welke in 2001 al uitgebracht is en dacht bestellen maar. Het was The Ex Orkest: Een Rondje Holland. Het is weer een heerlijk stukje improvisatie werk zoals we van The Ex gewend zijn! The Ex welke door een invitatie voor het Holland Festival een 20 koppige band ter beschikking hadden om hun eigenzinnige muziek te maken, met oa medewerking op zang van Jaap Blonk en Jan Mulder en in de band oa Roy Paci (ja hij van het italiaanse ska-fenomeen Roy Paci & Aretuska).

Het is werkelijk waar weer een meesterwerkje waarvan ik nu baal dat ik hem niet eerder heb mogen horen. The Ex zoals ze horen te zijn alleen nog voller, nog weirder en nog lekkerder!

"PUNK'S NOT DEAD"

ps ik heb ze nog niet allemaal op vinyl! Ik zoek nog "Oorwormer compilation-elpee", "Dignity Of Labour"(een 4x7"), "1936, the Spanish revolution" (2x7") en "Gonna rob the spermbank" (12"). Mocht je ze hebben en weg willen doen? Laat even iets van je horen?

MaoS@n, 10:50 a.m.


donderdag, maart 18, 2004

Weblogconferentie 2004

Weblogconferentie 2004

Na de weblog-meetings van vorig jaar in Amsterdam en begin dit jaar in Utrecht word er nu een Weblogconferentie gehouden in Nederland en wel in Glimmen, Groningen! Compleet met sprekers, bbq en feestje toe (zelfs kans om te overnachten!).

Moet hier nog maar eens goed over nadenken!

MaoS@n, 2:38 p.m.

En daar is hij weer!

Pingu3!

Blijven toch wel leuk hoor die spelletjes met die pinquin! Dit maal moet je hem zo hoog mogelijk weg slingeren.

MaoS@n, 9:39 a.m.


woensdag, maart 17, 2004

Het is weer tijd voor.......

Ja ja, het is alweer een tijdje geleden dat ik nieuwe plaatjes besproken heb, misschien komt dat omdat ik minder pleurootjes heb om te besteden (naar mijn gevoel) of omdat ik gewoon andere prioriteiten heb dan plaatjes kopen (hoe kom ik erbij?).



"Like a surgeon • the composer slashes open the body of his fellow man
removes his eyes • empties his abdomen of organs • hangs him up on a hook
holding up to the light all of the body's palpitating treasures
sending a burst of light into it's innermost depths"

~ Richard Selzer, MD


Dit is de tekst op het hoesje van de bij mij een drietal weken geleden binnen gekomen cd "Delìrium Còrdia" van Fantômas. Het viertal om voormalig Faith No More kopman Mike Patton heeft met deze cd, uitgebracht op Patton's eigen labeltje Ipecac Recordings, weer een bijzonder duister werkje afgeleverd! Een opus welke omschreven word als "de soundtrack van een hele donkere, door de koorts veroorzaakte, nachtmerrie". Het is deel één van een tweeluik waarmee deze zeer donker, somber en bombastisch is zal de andere (later dit jaar) het compleet tegenovergestelde zijn (volgens de makers). Deze cd's zijn gemaakt door Fantômas samen met Grammy winnend producer/engineer (met Norah Jones) Husky Hoskulds. Er zijn enkele nummers gemaakt en deze zijn in zijn geheel verweven tot één compleet geheel. Dit nummer is getiteld "Surgical Sound Specimens from the Museum of Skin" (74:17). De cd's lay-out is zelfs bijzonder donker en gruwelijk (de tekst van de achterkant is geheel in foto's weergegeven!)!

Ook deze cd is weer helemaal af, kijk nu al uit naar de volgende cd van dit gezelschap!

MaoS@n, 12:58 p.m.


woensdag, maart 10, 2004

Biertje?????

Na het succes in de samenwerking tussen Philips en Douwe Egberts is er nu de samenwerking tussen Heineken en Krupps!
Ze brengen ons de BeerTender, Nederland moet gaan thuistappen.
Dit hebben ze nu al enkele malen geprobeerd bij de Heineken maar elke keer lukte het weer net niet met hun vindingen.

Maar nu heeft Krupps een mooi ontworpen thuistap ontwikkelt en meteen samen met Heineken op de Europese markt gegooid, want ja hij is ook verkrijgbaar in Zwitserland (hier hebben ze ermee proefgedraaid) en als hij in Nederland op de markt is word hij in andere landen ook op de markt gegooid. Nu blijft natuurlijk zitten we hier op te wachten? Volgens de site zitten al die bekende Nederlanders er wel allemaal op te wachten, maar ja die kregen hem ook gratis thuisbezorgd en een leuke pre-launch party natuurlijk! Zie er geen enkele persoon tussen staan waarvan ik denk zou die zo'n ding wel kunnen betalen? Ze kosten nl € 249,- en dat vind ik nog een beetje duur als investering. Nou, ik kan je zeggen een thuistapje is nooit weg als je een feestje geeft. Maar of je tijdens een feestje zit te wachten op vaatjes met slechts 18 glazen erin dat weet ik niet! Je blijft dan wel met vaatjes sjouwen! En het belangrijkste van alles is dat het natuurlijk nu alleen nog maar heineken is welke verkrijgbaar is om in de beertender te stoppen. De andere merken zullen vast binnen het jaar volgen met hun eigen vaatjes (kijk maar bij de Senseo-pads zijn nu ook overal verkrijgbaar en in allerlei merken en soorten!)

Op de Beertender-pagina vind ik de Thuistaptest toch wel het leukste (en lastigste), met een echte tap kan ik het toch veel beter!

MaoS@n, 12:52 p.m.


maandag, maart 08, 2004

Prijzenslag

Het is weer tijd voor de Dutch bloggies 2004!
De prijzen voor de weblog's van nederland, georganiseert door about:blank .

Zouden wij nu ook een keer een prijs winnen?

MaoS@n, 7:50 p.m.


zaterdag, maart 06, 2004

Hoera, ben een Klingon!




Als je maar genoeg van Star Trek af weet word je altijd datgene wat je wilt zijn! Een Klingon dus!

Zag de mislukte poging om Klingon te worden op Drijfzand!

MaoS@n, 1:05 p.m.

Het is weer tijd voor..........



Heb deze nu al enkele dagen in huis maar wat een juweeltje is dit geworden! Niet alleen een collectie fantastische muzikanten bij elkaar gebracht door D. Grohl (Nirvana en Foo Fighters) maar ook nog eens ouderwets goeie metal! Zoals al jaren niet meer gemaakt wordt!

We hebben het hier natuurlijk over de op Southern Lord Recordings uitgebrachte 2LP van PROBOT. Zelfs de vormgeving is zoals het hoort, helemaal af! Met relief opdruk op de voorkant, mat zwarte binnenzijde en binnenhoezen en natuurlijk bloed-rode vinyl schijven! Echt mooier kan het niet!

Het zijn Dave G.'s eigen Dessert Sessions met muzikanten als onder andere Cronos (Venom), Cavalrea (Soulfly, Sepultura), Lemmy (Motorhead) Brecht (D.R.I.), Lee Dorrian (Cathedral, Napalm Death), Snake (Voïvod) en King Diamond (Mercyful Fate). En wat een lekkere nummertjes hebben deze heren allemaal opgenomen! Elk nummer is goed te horen welke muziek er mee doet, gewoon lekker terug naar vroeger tijden en wegdromen!

Tnx Deef voor de tip!

MaoS@n, 12:48 p.m.


woensdag, maart 03, 2004

De AntiPuntSchoenen Beweging



Er is al veel over gepost in nederland-weblogland dus bij deze ook hier!

Moet er ook niet aan denken, zulke punten!

MaoS@n, 3:15 p.m.

Powerball!

Kwam net deze tegen op het net! De PowerBall, dit kleine apparaatje zou goed genoeg zijn om RSI te verhelpen (of in ieder geval een beetje) en een trainingsapparaat voor je armen en polsen!



Ik weet het niet hoor, al zijn de recensies toch van gerenomeerde mensen als Daniël Devente (nk-karten), Padraig Harrington (golfer USA), Randy Jones (honkbal USA), behoorlijk positief.

Misschien dat ik er ook maar een moet gaan proberen!

MaoS@n, 1:21 p.m.


maandag, maart 01, 2004

And the winner is......

Vannacht de 76th Annual Academy Awards zitten kijken!
Ja, je moet toch wat als je aan het werk bent en de mail-server ligt eruit! Nee, alle gekheid op een stokje. Heb tussendoor het zitten volgen maar weinig schokkende prijzen uitgereikt. Het enige wat me verbaasde dat er geen enkele prijs voor Johnny Depp's "PIRATES OF THE CARIBBEAN" was. Terwijl ik toch minimaal 1 prijs voor deze film had gegunt. Verder was de show bijzonder gemaakt en geregeld! Zelfs de "spontane" interviews op de rode loper vooraf zagen er allemaal bijzonder gemaakt en gerepeteerd uit. Maar ja het blijft amerika!

De grote winnaars was natuurlijk "The Lord of The Ring, Return of the King", want die haalde beste Film, Regie, SFX, Geluid mixing, Make-up, Kleding, Visuele effecten, Song, Film editing en Adapted screenplay. En terecht al denk ik dat ze met de toekenning van al deze prijzen eigenlijk de gehele trilogie hebben willen eren! Want bv zo goed was de adaptatie van het orginele verhaal ook weer niet voor deze film! Mis toch teveel triviale zaken, welke waarschijnlijk wel rechtgezet zullen gaan worden in de de DVD-box welke er zo rond de kerst weer zal zijn, in de laatste deel van de film!

MaoS@n, 8:33 a.m.