Gewoon een simpele weblog van een aantal Muziek-liefhebbers uit Nederland!
Tevens plek voor opmerkelijke zaken gevonden op het internet!
E-MAIL ons gerust als je iets te melden hebt!


MaoS@n's Archief

December 2004
November 2004
Oktober 2004
September 2004
Augustus 2004
Juli 2004
Juni 2004
Mei 2004
April 2004
Maart 2004
Februari 2004
Januari 2004
December 2003
November 2003
Oktober 2003
September 2003
Augustus 2003
Juli 2003
Juni 2003
Mei 2003
April 2003
Maart 2003
09/02/2003 - 15/02/2003
02/02/2003 - 08/02/2003
26/01/2003 - 01/02/2003
19/01/2003 - 25/01/2003
12/01/2003 - 18/01/2003
06/01/2003 - 11/01/2003
29/12/2002 - 05/01/2003
22/12/2002 - 28/12/2002
15/12/2002 - 21/12/2002
12/12/2002 - 14/12/2002


home


LINX
(Welke pagina's bezoeken wij regelmatig)

A Sound Society
(De band van Tsme)

Zappa.com

Kinda Muzik

3voor12

Subjectivisten.org



** Blogroll Me! **

De Razende Bol




Bezoekers gehad!




This page is powered by Blogger. Weblog Commenting by HaloScan.com
This page uses Wbloggar. Fokke en Sukke
Zoeken gebruik Google! Weblogs zoeken kijk Hier!
Steun Mumia in zijn strijd!
MichealMoore.com Spekkiebig

DSI-NET ~ Dutch Securitie Information Network

Blue Ribbon Campaign

Ja, echt wel!


Bekijk en beschrijf ons
Guestbook!

Hosted By HostedScripts.com

Fight Spam! Click Here!


donderdag, mei 20, 2004

Teylingen (gemeente Voorhout)



De kogel schijnt door de kerk te zijn! De opheffing van de gemeentes Voorhout, Sassenheim en Warmond zijn voor de Provincie Zuid-holland een feit!
In een artikel in het Leidsch Dagblad valt te lezen dat men vind dat er een gemeente "Teylingen" gevormd moet gaan worden bestaande uit de dorpskernen Voorhout, Sassenheim, Warmond en Teylingen.

We hebben hier over al eerder onze mening gegeven! En nu blijkt maar weer ondanks alle inspanningen (lees referenda) de meningen van de kiezers niet tellen! De uitslag was bindend (voor de gemeentes) maar de inspanningen die ze hebben gedaan waren minimaal en nu met z'n allen gaan lopen piepen dat ze het er niet mee eens zijn!

MaoS@n, 11:01 p.m.


woensdag, mei 19, 2004

Steun Teun!!!

Een paar dagen geleden had Deef het over het tv-programma "De Keuringsdienst van Waarde" van de RVU! Ik heb gisteravond maar weer eens gekeken. Fantastische aflevering over dierenvoer maar toen de producent van al de dierenvoeders belde ging het programma opeens over Teun!
Teun is een man welke zichzelf heeft aangeklaagd wegens het eten van chocolade-repen waarvan hij wist dat de chocolade van plantages komt alwaar kindslaven werken. Dit alles gebeurd in de Ivoorkust alwaar de kinderen dagen van 12 uur moeten werken, zonder pauzes en zonder eten. Ze worden wel geslagen met stokken overigens! En nu wil Teun hier iets aan gaan doen.

Ik kan maar 1 ding hierop zeggen!


(drie maal raden wie de maker is van al dat lekkers?


Wilt u Teun ook steunen dan kun u via de Consumentenbond een electronisch steunformulier invullen!

MaoS@n, 4:18 a.m.


zondag, mei 16, 2004

En Deef zong!!!

Ja ja, gisteravond de primeur (op het podium) gehoord en gezien Deef's zangtalent. Hij speelde met zijn bandje The Heights in onze plaatselijke jongerencentrum (hier later meer over)!

Daar stond hij dan met zijn collectie aan percussie-materiaal bij hem en met een microfoon voor zijn gezicht. Statisch, vol concentratie, in the Zone! Deef een tweehandig percussie-speler (tamboerijn en samba-ballen) als in de voetsporen van indie tambourijn legende Gallagher(Oasis) heupen licht zwaaiend(kon dat niet swingender Deef?) vol overgave zingend. Daar stond hij 3e stem zingend en soms zelfs stiekum als 2e stem horend!

We waren onder de indruk Deef!

MaoS@n, 12:15 p.m.

Week van jaren Tachtig!

Ook dit jaar is er op Radio2 weer de week van de jaren '80! Van 24 t/m 28 mei kun je weer de mooiste plaatjes uit de tachtiger jaren beluisteren. Toch elke keer weer een genot om naar te luisteren (en zoveel radio luister ik nu ook weer niet!) En zeker nu, nu ik die collectie aan het uitspitten ben, welke ik deze week heb gekocht, kijk ik toch even stiekum met en half oog van welke heb ik nu allemaal in huis staan en staan er nog vergeten klassiekers tussen? Ook deze keer kan je weer jouw lijstje met favorieten insturen voor de Top80 en je kunt hier een shirt van het Nederlands Elftal mee winnen, je kent hem wel dat lelijke visgraat shirt alwaar we.Europees Kampioen mee werden in Duitsland!

Mijn favorieten zijn deze keer (in willekeurige volgorde):

Waterboys - The whole of the moon (1986)
Tom Tom Club - Wordy rappinghood (1981)
Suzanne Vega - Luka (1987)
Specials - A message to you Rudy (1980)
Monty Python - Always look on the bright side of life (1981)
Madness - Baggy trousers (1980)
Heaven 17 - Temptation (1983)
Elvis Costello - I want you (1986)
Doe Maar - 32 jaar (Sinds een dag of twee) (1981)
Cure - A forest (1980)

Mijn eigen keuze-plaat uit de jaren Tachtig is Frank Zappa - Valley girl (natuurlijk wie anders!)

Dit is volgens mij toch elk jaar een ander lijstje! En wat is jouw lijstje dit jaar?

MaoS@n, 12:03 p.m.


zaterdag, mei 15, 2004

Struinen op het internet!

Paar weekjes geleden was ik voor de fun aan het rondkijken op Marktplaats.nl en vond hier een collectie met elpee's uti de jaren tachtig! Mijn jaren tachtig! Toen ik jong was en pas de muziek aan het ontdekken was.
Ik ben aan het bieden geslagen, nou oke heb slechts 1x geboden, en tot mijn verbazing kreeg ik vorig weekend een mailtje met de vraag wanneer ik ze op zou komen halen. Ik had gewonnen, ik was eigenaar van een collectie jaren tachtig elpee's en ik moest vervoer regelen. Want ik als notoire anti-auto meneer, zonder rijbewijs en gek van auto-sport (volgt u het nog!) vindt het nogal lastig om meer dan 150 lp's met de trein te vervoeren van A'dam naar Voorhout!
Gisteravond was het zover Mechanical wilde wel rijden en in iets meer dan een uur waren we retour met 2 verhuisdozen met goeie shit! Plaatjes van Heaven 17, Aztec Camera, The Cure, The Smiths, B-52's, The Simple Minds, Tom Wiats, Pig Bag, etc. etc. Teveel leuke plaatjes welke nog niet in mijn collectie zaten in bijzonder mooie conditie en eigenlijk voor erg weinig geld!

Dit word overuren voor mijn platenspeler!!!!!!!

MaoS@n, 12:40 p.m.


vrijdag, mei 14, 2004

Ze stapten bijna op.....

Zat vanmorgen het Leidsch Dagblad te lezen met daarin de berichtgeving omtrent het raadsdebat van afgelopen avond (moet eigenlijk nacht zeggen). In deze voorhoutse gemeenteraadsvergadering werd er hard gedebatteerd over het wel of niet bouwen van een nieuw bejaardenhuis annex ontmoetingscentrum annex volkuniversiteit en wat al niet meer in dit mega-complex gevestigd zal gaan worden op de zogeheten Agnes-locatie (oude berichtgeving hierover)! Een gebouw wat heel groot en heel hoog word daar kon je op wachten dat mensen hier tegen gaan zijn.

Het zou het PIÈCE DE RÉSISTANCE worden van het centrumplan van Voorhout (waar ook al meer dan 10 jaar over wordt gepraat). Maar wat wil nu het geval (bijna) iedereen is tegen dit plan! En vooral de omwonende, wat ik me enigszins best kan voorstellen als er een gebouw welke 5 verdiepingen hoog is achter je toch al niet met zon overgoten tuintje word gebouwd! Tevens zou de nieuwbouw tegen de historisch tuin van het eveneens historische huis van Boerhave gebouwd gaan worden. Het groene hart van het dorp zou op deze manier geheel bebouwd gaan worden!

Maar onze wethouders vonden het eens tijd om hun poot stijf te houden en te dreigen met of jullie stemmen voor of we stappen op! En zo zwaaide de gehele raad plotseling om naar voor (behalve de PVDA want die waren toch al voor)! Als ik in de gemeenteraad had gezeten had ik het wel geweten, of ik nu voor of tegen was geweest, ik was meteen gaan zwaaien en ik had hun spullen nog voor ze ingepakt ook. Wat een stelletje lapzwansen die bij ons als wethouders zitten! Zeker na het debacle van het herindelings-referendum alwaar ze tegen herindeling waren (en zo ook de meerderheid van de bevolking) en ze zouden gaan streven naar vergaande samenwerking om een kans te maken om de herindeling tegen te gaan maar uiteindelijk de samenwerking zo tegenwerkten dat we uit mogen gaan kijken naar de herindeling samen met Warmond en Sassenheim!

Jammer wederom een gemiste kans voor politiek Voorhout!

Zal zogauw er een link te vinden is deze hierbij plaatsen! (de site van het Leidsch Dagblad was nog niet geüpdate!)

MaoS@n, 12:18 p.m.


woensdag, mei 12, 2004

Maak er eens iets anders van.......

Dit moet de ontwerper van de JP-remixer gedacht moeten hebben!

Je kan dhr. Jan-Peter Balkenende veranderen van uiterlijk (met baard, snor, ander haar, met/zonder bril etc.)! Je kan hem zelfs uit laten zien als onze enge oosterbuur uit WOII (dat ga ik dus niet laten zien!) maar vind JP als Karl Marx!



Met dank aan Petra J.!

MaoS@n, 11:56 a.m.


dinsdag, mei 11, 2004

Live gezien!

Afgelopen vrijdaq trok ik vol goede moed richting Amsterdam om in Winston International twee ska-bandjes te kijken. Het waren de uit Amsterdam afkomstige R.O.L.F. (ROOMBOTER OP LANGWERPIGE FLENSJES) en de al 14 jaar optredende Boter, Ska & Eieren (ook wel B.S.E. genoemd) met hun nieuwe zangeres Lilian (voormalig zangeres van het ter ziele gegane Son of Blob.

R.O.L.F. een stel jonge honden met een 9-koppige band waarin vooral de accordion en de mandoline opvallende instrumenten zijn in een ska-band. Ze zingen nederlands talig en de invloeden van de Hardheid zijn duidelijk te horen, soms zelfs zoveel dat je teksten kan plaatsen maar goed ze zijn nog jong en nog niet zo lang bezig. Een bandje met veel potentie en een hoop lol!

B.S.E. duidelijk een band met een hoop ervaring en daarop waren ze ook aan het spelen, vooral de oudere nummers. Ze speelde een bijzonder plichtmatige set waarbij de nieuwe nummers eruit sprongen. Je kon duidelijk merken dat de bassist een hoop lol had in de soul-achtige nummers en de drummer in de Ragga-style! Het blijft een goeie ska-band met een hoop muzikale kennis en stijl. Toch een leuk optreden!

Vooral een hoop lol gehad om 2 dronken engelse welke met iedereen, let wel, iedereen wilden dansen! Alleen jammer dat de bands zo vroeg staan geprogrammeerd in Winston, ze moeten om 21.00 uur beginnen en om 23.30 uur klaar zijn omdat dan de DJ het overneemt! Jammer genoeg komt het publiek in A'dam niet zo erg vroeg!

MaoS@n, 5:01 p.m.


maandag, mei 10, 2004

Bloederige bende!



Canada is weer uitbundig op kleine baby zeehondjes aan het knuppelen geslagen en nu kunnen Nederlanders hier niet zo goed tegen dus..... is er een pagina gemaakt waarop je je handtekening kan plaatsen tegen het moorden van zeehonden!

Stop de zeehondenmoord

MaoS@n, 10:37 a.m.


dinsdag, mei 04, 2004

Gender-test!

Als je nog twijfelt aan je geslacht dan kun je nu de Gender Test doen op Spark-life! Op deze pagina staan nog enkele interessante testjes, waarin je kan uitvinden hoe lui je bent, hoe gestresst je bent, etc. (erg nuttig dus!)

Tnx to Kuppie!

MaoS@n, 2:30 a.m.


zaterdag, mei 01, 2004

Get Lose!



Onder de naam Lose speelde gistermiddag in het plaatselijke Jongerencentrum Tsme samen met wat vriendjes en vriendinnetje (op chello!) een Rock 'n Roll Coverset! Het was bijna hetzelfde bandje als vorig jaar toen er een Therapy!-Coverset werd gespeelt. Nu was het de beurt aan echte Rock 'n Roll! Klassiekers van Chuck Berry, Elvis, Ramones, Sex Pistols, Chubbie Checker passeerden de revue, er werd zelfs het nummer Gay Bar van Electric Six ten gehoren gebracht!
De heren en dame waren allen keurig in stijl gekleed (in ieder geval het eerste nummer) in pak, zonnebril en stropdas en in rok met aardbeienprint compleet met pettycoat. Er werd recht toe recht aan Rock 'n Roll gespeelt wat bij sommige nummers mijn inziens jammer was want het nummer van de Ramones "I want to be sedated" werd ook zo gespeelt waardoor er toch iets werd afgedaan van het orgineel. Maar al met al heb ik, en de rest van het publiek ook, me prima vermaakt en wat mij betreft mogen ze vaker komen spelen (en oefenen)!

Zo gauw er meer foto's zijn zullen we de links hiernaar ook plaatsen!

MaoS@n, 2:24 p.m.

Oranje boven? Of onder!

Tijd voor een klein overzicht van mijn bezigheden en non-bezigheden met ons aller koninginnedag!

Deze dag had ik benadert met grote zorgvuldigheid en met een plannen niet te kort. Kreeg eerst een uitnodiging om naar een optreden te komen in A'dam op 30 april zelf vervolgens kreeg ik een uitnodiging om de koninginnenach mee te gaan maken in Den Haag. Nou dat leek me dus uiteindelijk allemaal wel wat!

Nu goed vriend Mechanical had uiteindelijk alleen maar Homeaux uit genodigd welke dus allemaal niet meegingen naar de Nach en met gevolg dat wij niet verder kwamen dan het inmiddels wel bekende biercafé Lemmys in Leiden. Met daarna gezellig afvullen bij Landa!

Met tot gevolg dat het hoofd op de dag der dagen niet helemaal meer wilde, 's ochtends in ons mooie dorpje het begin van de vrijmarkt gemist en dus niets kunnen scoren mbt leuke dingetjes. En vervolgens maar besloten om maar niet naar A'dam te gaan en dus 's middags reeds vroeg weer aan den drank gegaan in ons lokale jongerencentrum om daar de verrichtingen van Tsme te mogen aanschouwen en luisteren! (hierover later meer als ik de foto's heb)

Met tot gevolg dat ik gisteravond voor sluitingstijd reeds in mijn bedje lag en vanmorgen wederom met moeite mijn ogen open kon doen!

Of te wel uiteindelijk was het toch een geslaagde dag!

MaoS@n, 1:22 p.m.